Pon - Pet: 9:00 - 17:00

Sub-Ned Zatvoreno

+32 2 230 6733

slavonija@slavonija.be

Rue Montoyer 18/b 1040 Bruxelles Belgium

Pet slavonskih županija na Tjednu regija i gradova u Bruxellesu

Najveće godišnje okupljanje i predstavljanje europskih regija i gradova pod nazivom Europski tjedan regija i gradova i ove se godine, već tradicionalno održava u Bruxellesu. Bila je to prilika i za predstavljanje Predstavništva Slavonije, Baranje i Srijema, čiji ured u ime pet slavonskih županija, od prošle jeseni vodi Renata Taušan iz Virovitice.

Na već tradicionalnom prijemu, koji je ove godine bio najposjećeniji unazad nekoliko godina, a koji se održava u Uredu Predstavništva Slavonije, Baranje i Srijema, slavonski su župani – predstavnici pet slavonskih županija, ugostili brojne visoke uzvanike iz Bruxellesa, ali i Hrvatske.

U ponedjeljak navečer, predstavnike pet slavonskih županija, predvodili su – Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije i Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije, a uz njih su bili i: Ivana Bagarić (predsjednica Županijske skupštine Osječko-baranjske županije), Franjo Orešković (zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije) i Senka Horvat (ravnateljica razvojne agencije PANORA).

Ovom događaju kojim se naglašava važnost pet slavonskih županija, na kojem se govorilo o ostvarenju ključnih projekata koji su realizirani tijekom posljednjih 10 godina na području Slavonije, Baranje i Srijema, te daljnjem regionalnom razvoju s perspektivom Europske unije, između ostalih, nazočio je i veleposlanik Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji Joško Paro, Irena Andrassy veleposlanica RH u Stalnom predstavništvu RH pri Europskoj uniji, zastupnici u Europskom parlamentu, Sunčana Glavak, Karlo Ressler, Tomislav Sokol, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja Domagoj Mikulić, Nikola Dobroslavić, župan dubrovačko-neretvanski, kao i Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije.

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Andrović dočekuje goste prilagođenoDva župana i Paro prilagođenoRenata i gost prilagođenoGovor Marušić konačno prilagođenoDva župana i S. Glavak prilagođeno

vizualni_identitet_dno_hr_230__230x102.png
Pon - Pet: 9:00 - 17:00
Sub-Ned Zatvoreno

slavonija@slavonija.be

+32 2 230 6733
+32 477 164 772

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium

Izjava o pristupačnosti

© 2023 Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema - Bruxelles.