Pon - Pet: 9:00 - 17:00

Sub-Ned Zatvoreno

+32 2 230 6733

slavonija@slavonija.be

Rue Montoyer 18/b 1040 Bruxelles Belgium

Radionica: Privlačenje i zadržavanje talenata: prikaz regionalnih strategija

Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema je kroz radionicu regionalnog partnerstva na 21. Europskom tjednu regija i gradova u Bruxellesu predstavilo Mrežu poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije.

U utorak, 11. listopada, u sklopu EU tjedna regija održana je radionica pod nazivom „Privlačenje i zadržavanje talenata: prikaz regionalnih strategija“ u kojoj su sudjelovale četiri europske regije srednjoeuropskog partnerstva: Južno moravska regija, Velikopoljsko vojvodstvo, Kujavsko-pomorsko vojvodstvo te Slavonija, Baranja i Srijem.

Događaj je uključivao panel raspravu s govornicima Evom Holzová, voditeljicom pametnog grada u Brnu, Filipom Kaczmarekom, zastupnikom u regionalnom parlamentu Wielkopolske, Nedom Martić, direktoricom Mreže poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, Piotrom Franciszekom Calbeckim, voditeljem Izvršnog odbora Kujavsko-pomorskog vojvodstva.

Razmijenjeni su uvidi i iskustva vezana uz privlačenje talenata u regijama, promičući suradnju i razmjenu znanja u regionalnom kontekstu EU-a.

Oslanjajući se na Europsku godinu vještina, zajedno s regijama Južna Moravska iz Češke, Velikopoljsko vojvodstvo iz Poljske, Kujavsko-pomeransko vojvodstvo iz Poljske predstavljena je tema privlačenja i zadržavanja talenata iz perspektive naših regija i gradova, u kontekstu razvoja posljednjih godina, naravno naglašavajući dobre primjere Slavonije, Baranje i Srijema, a time i Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije. Prezentiran je rad sa stanarima naših Poduzetničkih inkubatora i poduzetnicima koji to nisu, sa svima koji se samozapošljavaju, te načini kreiranja uvjeta koji su privlačni mladima kako bi bili motivirani na ostanak i život na području naše regije, naglašavajući, potpore Vlade RH, ali i Virovitičko-podravske županije – naglasila je Neda Martić.

U sklopu predstavljanja, Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije, predstavio se promotivnim filmom koji se može pogledati OVDJE.

Kroz posljednjih 20 godina ovaj događaj, Europski tjedan regija i gradova u Bruxellesu,  postao je jedinstvena platforma za komunikaciju i networking, a osobito je istaknut u promociji učenja o politikama i razmjeni dobre prakse.

 Radionica dijalog prilagođenoRadionica predstavljanje našeg primjera prilagođenoRadionica učesnici prilagođenoRadionica publika prilagođenoRadionica učesnici bez Vendule prilagođenoRadionica publika 2 prilagođenoRadionica Renata prilagođenoRadionica publika 3 prilagođeno

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

vizualni_identitet_dno_hr_230__230x102.png
Pon - Pet: 9:00 - 17:00
Sub-Ned Zatvoreno

slavonija@slavonija.be

+32 2 230 6733
+32 477 164 772

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium

Izjava o pristupačnosti

© 2023 Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema - Bruxelles.