Pon - Pet: 9:00 - 17:00

Sub-Ned Zatvoreno

+32 2 230 6733

slavonija@slavonija.be

Rue Montoyer 18/b 1040 Bruxelles Belgium

Izaslanstva županija sastala se s potpredsjednicom Komisije, Dubravkom Šuicom

Izaslanstva pet slavonskih županija, posjetila su potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravku Šuicu.

Na temu, demografije i novih demografskih izazova, kako na razini Europske unije, tako i Hrvatske, te razvoju demokracije, održano je primanje i razgovor predstavnika pet slavonskih županija kod potpredsjednice Europske komisije Dubravke Šuice. Potpredsjednica istaknula je i predstavila inicijativu Europske komisije instrumente za upravljanje demografskim promjenama u Uniji.

Komisija je naime, 11. listopada 2023. godine donijela Komunikaciju u kojoj je predstavila niz instrumenata politike koji su državama članicama na raspolaganju za upravljanje demografskim promjenama i njihovim utjecajem na društvo i gospodarstvo Unije, uključujući njezinu globalnu konkurentnost. U Komunikaciji su navedeni brojni instrumenti (uključujući regulatorne instrumente, okvire politika i financiranje) koji su državama članicama na raspolaganju u tu svrhu. Ti se instrumenti mogu učinkovito kombinirati s nacionalnim i regionalnim politikama kako bi osnažili i pružili potporu svima da se lakše nose s izazovima demografskih promjena i iskoriste njihove prednosti.

Paket instrumenata o demografiji temelji se na iskustvima iz cijele Unije i sadržava sveobuhvatan pristup demografskim promjenama.

Na sastanku su uz voditeljicu ureda Predstavništva Renatu Taušan sudjelovali župani Igor Andrović i Danijel Marušić, zamjenik župana VSŽ Franjo Orešković i predsjednica Županijske skupštine OBŽ Ivana Bagarić.

Sastanak zajednička drugi dan prijem suica 22 prilagođenosuica i asistent drugi dan prijem suica 5 prilagođenoAndrović i Marušić drugi dan prijem suica 23 prilagođenoSastanak kod šuice zajednička 2 drugi dan prijem suica 3 prilagođeno

(www.ec.europa.eu, Fotografije: Kristijan Toplak)

vizualni_identitet_dno_hr_230__230x102.png
Pon - Pet: 9:00 - 17:00
Sub-Ned Zatvoreno

slavonija@slavonija.be

+32 2 230 6733
+32 477 164 772

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium

Izjava o pristupačnosti

© 2023 Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema - Bruxelles.