Pon - Pet: 9:00 - 17:00

Sub-Ned Zatvoreno

+32 2 230 6733

slavonija@slavonija.be

Rue Montoyer 18/b 1040 Bruxelles Belgium

LORDIMAS: Lokalna i regionalna procjena digitalne zrelosti

LORDIMAS je novi, besplatni, interaktivni online alat, kojem je cilj pomoći lokalnim i regionalnim vlastima u shvaćanju gdje se nalaze na svom putu digitalne transformacije.

Alat je kreiran u suradnji s [https://living-in.EU], a službeno je predstavljen tijekom Europskog tjedna regija i gradova 2023. godine.

LORDIMAS procjena digitalne zrelosti osmišljena je za korištenje kao godišnja vježba praćenja kako bi se vidjelo kako se pojedinačne vlade i Europa u cjelini transformiraju tijekom vremena. Detaljni podaci o trendovima digitalne tranzicije na terenu omogućuju lokalnim i regionalnim vlastima donošenje informirane političke odluke kako bi poboljšale svoj položaj i pružile veću vrijednost svojim građanima. Nadalje, omogućuje kreatorima politika na nacionalnoj i EU razini da lokalnim, metropolitanskim i regionalnim vlastima pruže veću potporu politikama i ciljanije financiranje.

Alat omogućuje  lokalnim i regionalnim vlastima:

  • Procjenu – digitalne zrelosti, na temelju sedam dimenzija, od upravljanja do umrežavanja
  • Usporedbu – postignutih rezultata u stvarnom vremenu na interaktivnoj nadzornoj ploči s rezultatima drugih gradova i regija u Europi
  • Dijeljenje – ostvarenih rezultata, uspjeha i izazova u cilju promoviranja europskog puta prema digitalnoj transformaciji
  • Učenje – dobivanje preporuke za politiku kako bi se podigla svijest o novim temama te savjeti o politici.

LORDIMAS procjena digitalne zrelosti dostupna je na svim službenim jezicima zemalja EU i EFTA i može se koristiti LORDIMAS.

LORDIMAS je razvio ESPON u suradnji s Europskim odborom regija, Europskom komisijom, pristašama i potpisnicima Living-in.EU i konzorcijem Go Li.EU. Svojim angažmanom u pokretu Living-in.EU i projektu Go Li.EU, sudjelovao je ERRIN u stvaranju ovog alata podržavajući podgrupu za praćenje i mjerenje. 

 

Izvor: ERRIN i LORDIMAS

vizualni_identitet_dno_hr_230__230x102.png
Pon - Pet: 9:00 - 17:00
Sub-Ned Zatvoreno

slavonija@slavonija.be

+32 2 230 6733
+32 477 164 772

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium

Izjava o pristupačnosti

© 2023 Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema - Bruxelles.