Pon - Pet: 9:00 - 17:00

Sub-Ned Zatvoreno

+32 2 230 6733

slavonija@slavonija.be

Rue Montoyer 18/b 1040 Bruxelles Belgium

Vodič o EU financiranju turizma

Ovaj mrežni vodič ističe širok raspon programa financiranja koji se financiraju iz novog proračuna, višegodišnjeg financijskog okvira 2021. – 2027. i Next Generation EU. 

Ovim resursima i ovim vodičem podupire se kretanje prema digitalnijoj, održivijoj i inkluzivnijoj EU.

Vodič će vam pomoći pronaći odgovarajuća sredstva. Sadrži poveznice na relevantne web stranice EU programa s najnovijim razvojem (kao što su godišnji programi rada ili pozivi na dostavu prijedloga) i dodatne pojedinosti po programu. Za inspiraciju možete vidjeti i konkretne primjere projekata financiranih iz prethodnih programa EU. Vodič je dostupan na svim jezicima EU putem visokokvalitetnog alata za strojno prevođenje.

Ovaj se vodič usredotočuje na praktična pitanja vezana uz najvažnije programe financiranja EU-a za sektor turizma. Saznajte o svojoj podobnosti, koje su aktivnosti prihvatljive, različitim vrstama financiranja te gdje se i kada prijaviti. Radi sažetosti, vodič pokriva samo ono što je bitno za pronalaženje odgovarajućeg programa.

Korak 1: Identificirajte relevantne programe i financijske instrumente

Pronađite najrelevantnije programe kroz tri pitanja online vodiča.

  • O prihvatljivosti: Tko se može prijaviti?
  • O temi programa: Koje akcije mogu dobiti sredstva?
  • O vrsti potpore: Koja je vrsta financiranja dostupna?

Odricanje od odgovornosti : Za neke programe još nije usvojen godišnji program rada 2022. Stoga informacije u ovom vodiču mogu biti podložne budućim promjenama.

2. korak: upoznajte se s dokumentacijom obrazaca za pojedine pozive (online)

Preuzmite informativni paket, koji obično uključuje 'vodič' sa savjetima o pripremi i podnošenju. Ako vam podaci nisu jasni, slobodno se poslužite namjenskim sučeljem (npr. funkcionalni poštanski sandučić, internetska stranica itd.).

Korak 3: Pronađite partnere gdje su korisni ili potrebni

Neki (pot)programi podržavaju prekogranične ili transeuropske projekte. Tada će vam možda trebati partneri sa sjedištem u drugim zemljama EU-a kako biste formirali konzorcij.
Mnoge programske web stranice ili stranice koje oglašavaju određeni poziv sadrže odjeljak u kojem potencijalni partneri mogu objaviti svoju ponudu ili zahtjev.

Korak 4: Predajte svoj prijedlog, ponudu ili prijavu na vrijeme

Dodatne informacije

U 2020. EU je uveo paket poticaja vrijedan 2,018 bilijuna eura (u trenutnim cijenama). Sastoji se od dugoročnog proračuna EU-a za razdoblje od 2021. do 2027. u okviru višegodišnjeg financijskog okvira i NextGenerationEU, privremenog instrumenta za poticanje oporavka. Ta će sredstva biti dodijeljena zelenom poslu, digitalizaciji i nepredviđenim okolnostima.

Sudionici u turističkom ekosustavu također mogu biti prihvatljivi.

Pogledajte dugoročni proračun EU-a za razdoblje od 2021. do 2027. i NextGenerationEU.

Za povratne informacije o ovom mrežnom Vodiču o EU financiranju obratite se na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Podrška lokalnom poslovanju

  • Enterprise Europe Network – EEN nudi malim i srednjim poduzećima besplatne savjete o mogućnostima financiranja putem mreže lokalnih kontaktnih točaka. Također nudi mogućnost pronalaska partnera i stvaranja međunarodnih partnerstava. Također možete vidjeti ' Sektorsku grupu za turizam i kulturnu baštinu'.
  • Profesionalne organizacije također mogu pružiti sličnu podršku.

Tehnička pomoć za podnositelje zahtjeva

Više korisnih poveznica

 

Izvor: Europska komisija

vizualni_identitet_dno_hr_230__230x102.png
Pon - Pet: 9:00 - 17:00
Sub-Ned Zatvoreno

slavonija@slavonija.be

+32 2 230 6733
+32 477 164 772

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium

Izjava o pristupačnosti

© 2024 Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema - Bruxelles.