Pon - Pet: 9:00 - 17:00

Sub-Ned Zatvoreno

+32 2 230 6733

slavonija@slavonija.be

Rue Montoyer 18/b 1040 Bruxelles Belgium

CircularInvest - otvoren drugi poziv

Sa svojim prilagođenim uslugama i misijom kako kružne projekte učiniti spremnima za ulaganja, CircularInvest je jedan od prvih projekata pomoći u razvoju projekata (PDA) koji djeluje u okviru Inicijative za kružne gradove i regije (CCRI) Europske unije.

Projekti kružnog gospodarstva imaju potencijal revolucionirati način na koji razmišljamo o upravljanju resursima i održivosti. Ipak, put od koncepta do realizacije može biti izazovan, posebno kada se traži financijska potpora. CircularInvest je na misiji da to promijeni.
CircularInvest dinamična je inicijativa koju vode četiri organizacije – INOVA+META GroupCircle Economy i ICLEI Europe. Ovaj konzorcij posjeduje odgovarajuću kombinaciju kompetencija, iskustva i široke mreže stručnjaka koji nude jedinstvene i učinkovite usluge promotorima projekata kružnog gospodarstva.

Temeljni je cilj CircularInvesta pomoći projektima kružnog gospodarstva da dosegnu zrelost i postanu spremni za ulaganja, čime se povećavaju njihove šanse za osiguravanje potrebnih financijskih sredstava za provedbu. Projekti koje CircularInvest podržava trebali bi pokazati minimalno održiv proizvod ili skalabilni prototip (razina tehnološke spremnosti 6 ili viša), imati jasan poslovni i financijski model i pokazati snažan ekonomski potencijal. One bi također trebale biti inovativne, pružajući različite prednosti u odnosu na postojeće alternative i stvarajući pozitivne učinke na okoliš, gospodarstvo i društvo na jednom ili više prihvatljivih područja.

CircularInvest nudi sveobuhvatan paket usluga za osnaživanje promotora projekata kružnog gospodarstva:

  1. Prilagođene mentorske sesije: Iskusni stručnjaci pružaju personalizirane mentorske sesije kako bi poboljšali kružnost podržanih projekata. Te sjednice također pomažu u razvoju čvrstih poslovnih planova i osiguravanju financiranja.
  2. Peer-to-Peer radionice: Promotori projekata mogu sudjelovati u peer-to-peer internetskim radionicama, omogućujući im da uče od drugih programera kružnog gospodarstva i surađuju s njima.
  3. Pitch sesije: CircularInvest pruža mogućnosti predstavljanja projekata potencijalnim investitorima, kako na mreži tako iu okruženju uživo.
  4. Prijenos znanja i umrežavanje: Sudionici se mogu uključiti u događaje prijenosa znanja i proširiti svoje mreže kroz Zajednicu prakse.
  5. Unapređenje: CircularInvest nudi platformu za promotore projekata za predstavljanje svojih projekata putem različitih kanala.

Važno je napomenuti da, iako CircularInvest ne pruža izravna financijska sredstva odabranim projektima, nudi neprocjenjivu podršku i mogućnosti umrežavanja.  

Drugi poziv za CircularInvest sada je otvoren. Nositelji projekata koji žele iskoristiti ove jedinstvene usluge mogu se prijaviti do 15. prosinca 2023.

Da biste pronašli više detalja i pristupili portalu aplikacije, posjetite www.circularinvest.eu/CIApplications/ApplicationForm.

CircularInvest sastavni je dio Inicijative za kružne gradove i regije (CCRI), koju je Europska unija pokrenula radi potpore europskom zelenom planu, Akcijskom planu za kružno gospodarstvo i strategiji za biogospodarstvo. Olakšavanjem prijelaza na kružno gospodarstvo i promicanjem održivih praksi CircularInvest ima ključnu ulogu u ostvarivanju vizije Europske unije za zeleniju i održiviju budućnost.

Pridružite se ovom transformativnom putu prema kružnom gospodarstvu. Prijavite se na CircularInvest i iskoristite potencijal svog projekta kružnog gospodarstva.

 

Izvor: CircularInvest

vizualni_identitet_dno_hr_230__230x102.png
Pon - Pet: 9:00 - 17:00
Sub-Ned Zatvoreno

slavonija@slavonija.be

+32 2 230 6733
+32 477 164 772

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium

Izjava o pristupačnosti

© 2023 Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema - Bruxelles.