Pon - Pet: 9:00 - 17:00

Sub-Ned Zatvoreno

+32 2 230 6733

slavonija@slavonija.be

Rue Montoyer 18/b 1040 Bruxelles Belgium

EIT zajednica: Poziv NEB start-up akcelerator

Otvoren je poziv za EIT Community Catalyze NEB program, odnosno start-up akcelerator za pothvate koji rade na implementaciji NEB vrijednosti diljem Europe u 2024. godini.

Novi europski Bauhaus ekološka je, društvena i kulturna inicijativa koja se vodi s tri temeljne vrijednosti:

  • Održivost: od klimatskih ciljeva do cirkularnosti, nultog zagađenja i bioraznolikosti
  • Estetika: od dizajna izvan funkcionalnosti, do kvalitete iskustva, stila života i blagostanja
  • Uključivanje: vrednovanje različitosti, jednakost za sve, dostupnost i pristupačnost.

Najviše se potiču na prijavu oni europski start-upovi koji pokušavaju potaknuti promjene u klimi, gradovima, prometu, industriji i prehrambenim sustavima. Pobjednici poziva, 28 poduzeća, dobit će po 50.000 EUR od EIT-a i imati koristi od NEB obuka, obuke za vodstvo, poslovnog mentorstva i pristupa najvećoj europskoj mreži inovacija.

Ukupan proračun: 1.400.000 EUR

Rok za prijavu: 4.12.2023.

Raspon aktivnosti koje podržava EIT zajednica NEB uključuje popis izazova tematski raspoređenih u četiri tematske osi i podizazova. Proizvodi i usluge podnositelja zahtjeva moraju se odnositi na barem jednu od tematskih osi NEB-a, navodeći jedan ili više podizazova u njihovom lokalnom ekosustavu, te pokazati svoj potencijal za povećanje.

Osim toga, proizvodi i usluge moraju se jasno baviti identificiranim društvenim izazovom, idealno određenim unutar određene društvene skupine koja bi imala koristi od postojanja takvih proizvoda ili usluga.

Četiri tematske osi su:

  • Ponovno povezivanje s prirodom
  • Vraćanje osjećaja pripadnosti
  • Davanje prioriteta mjestima i ljudima koji to najviše trebaju
  • Poticanje dugoročnog, životnog ciklusa i integriranog razmišljanja u industrijskom ekosustavu.

Program je podijeljen u tri temeljna stupa: 1. posao, 2. NEB i 3. komunikacije. Usluge koje se pružaju su u obliku interaktivnih radionica, mentorstva jedan na jedan o dimenzijama dizajna i poslovanja te osobnih i mrežnih događaja za umrežavanje, s ciljem procjene i daljnjeg razvoja poslovne strukture poduzeća i njegovu usklađenost s temeljnim vrijednostima i načelima NEB-a unutar svake organizacije.

Svaka od gore spomenutih aktivnosti bit će raspoređena u obliku sastanaka, radionica i događaja koji će se održavati online ili osobno prema odluci Zajednice EIT-a. Vanjska vidljivost i mogućnosti umrežavanja zajamčeni su tijekom cijelog trajanja programa. EIT Community NEB pridržava pravo izmjene određenih usluga koje se pružaju na temelju procijenjenih potreba za novoosnovana poduzeća odabrana u kohorti.

Priručnik za poziv

Saznajte više o prilici

 

Izvor: EIT

vizualni_identitet_dno_hr_230__230x102.png
Pon - Pet: 9:00 - 17:00
Sub-Ned Zatvoreno

slavonija@slavonija.be

+32 2 230 6733
+32 477 164 772

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium

Izjava o pristupačnosti

© 2024 Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema - Bruxelles.