Pon - Pet: 9:00 - 17:00

Sub-Ned Zatvoreno

+32 2 230 6733

slavonija@slavonija.be

Rue Montoyer 18/b 1040 Bruxelles Belgium

Poziv - Europska javna sfera: nova online medijska ponuda za mlade Europljane

Europska komisija objavila je poziv za dostavu prijedloga koji provodi pripremnu akciju „Europska javna sfera: nova online medijska ponuda za mlade Europljane”

kako bi podržala proizvodnju dnevnog i pouzdanog sadržaja o aktualnim događajima iz cijele Europe za i od strane mladih Europljana.

Ukupni proračun poziva od 9 milijuna eura pruža priliku organizacijama informativnih medija i neprofitnim organizacijama (mladima) za pokretanje ambicioznih, prekograničnih projekata.

Projekti bi trebali započeti u ljeto 2024., s okvirnim trajanjem od 14 mjeseci. Očekuje se da će poduprijeti do četiri prijedloga, pri čemu će maksimalna bespovratna sredstva iznositi 3,2 milijuna eura. Maksimalna stopa sufinanciranja iznosi 80 % prihvatljivih troškova, no podnositelji zahtjeva mogu predložiti nižu stopu sufinanciranja.

Rok prijave do: 29.1.2024.

Pozivom se nastoji EU približiti mladima, potaknuti ih da postanu aktivni građani i povežu se preko granica. Cilj je te mjere povećati dostupnost internetskih informacija na različitim jezicima, o europskim temama koje utječu na mlade diljem EU-a, predstavljene u zanimljivim formatima i s više gledišta. Projektima bi trebali nastojati potaknuti zanimljive rasprave i organizirati događanja za mlade. Sporazumi o dodjeli bespovratnih sredstava uključivat će povelju o neovisnosti kako bi se osiguralo da su primatelji bespovratnih sredstava urednički slobodni i da djeluju bez ikakvog političkog uplitanja.

Očekivani rezultati:

  • suradnja najmanje pet organizacija iz pet država članica EU-a
  • stvaranje svakodnevnog sadržaja koji potiče na razmišljanje o aktualnim poslovima putem inovativnih prekograničnih uredničkih procesa
  • plan informiranja kako bi se doprlo do što većeg broja mladih Europljana
  • distribucija putem vlastitih kanala, partnerskih web stranica, blogova i/ili mreža društvenih medija
  • zanimljive rasprave i događaji za mlade.

Poziv na podnošenje prijedloga, obrasci za prijavu i svi relevantni dokumenti dostupni su u nastavku.

Dokument_poziva.pdf

Obrazac_zahtjeva.pdf

Više informacija i dokumentacija dostupna je na poveznici.

Pitanja se mogu poslati //digital-strategy.ec.europa.eu/en/funding/Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 22. siječnja 2024. 

 

Foto: Eurostat

Izvor: Europska komisija

vizualni_identitet_dno_hr_230__230x102.png
Pon - Pet: 9:00 - 17:00
Sub-Ned Zatvoreno

slavonija@slavonija.be

+32 2 230 6733
+32 477 164 772

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium

Izjava o pristupačnosti

© 2024 Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema - Bruxelles.