Pon - Pet: 9:00 - 17:00

Sub-Ned Zatvoreno

+32 2 230 6733

slavonija@slavonija.be

Rue Montoyer 18/b 1040 Bruxelles Belgium

Otvoren poziv: HuMUS (Healthy Municipal Soils)

HuMUS (Healthy Municipal Soils) pokrenuo je poziv za kaskadno financiranje koji će podržati 20 regija i općina paušalnim iznosom za poticanje metoda i alata participativnog upravljanja kvalitetom tla na uključenim područjima

Sveobuhvatni cilj projekta HuMUS je olakšati raspoređivanje EU Soil Mission na regionalnoj i lokalnoj razini u Europi. To će učiniti stvaranjem zajedničkih prostora konstruktivnog dijaloga o zdravlju tla i prijetnjama kakvoći tla, unutar i izvan konzorcija, koji bi trebao usvojiti metode participativnog upravljanja i alate za upravljanje kvalitetom tla i zdravljem na uključenim teritorijima. 

Unutar konzorcija očekuje se potpisivanje 13 sporazuma o teritorijalnom upravljanju između relevantnih i angažiranih dionika Quadruple Helixa svake partnerske zajednice HuMUS-a.

Cilj ovog Poziva na dostavu prijedloga je identificirati i podržati još 20 pilot-projekata, koji uključuju ukupan broj od najmanje 300 dionika Quadruple Helixa. Potonji se mogu sastojati od, na primjer, poljoprivrednika i drugih poduzetnika, uključujući mala i srednja poduzeća, udruge potrošača i druge nevladine organizacije, profesionalne stručnjake za tlo, istraživače i akademike, vladine menadžere i javne službenike, kao i opću javnost Pilot lokacije, posebno uključujući marginalizirane osobe i ranjive skupine. 

Očekuje se da će ova kritična masa od 33 pilot-projekta pružiti značajne dokaze kako metode i alati participativnog upravljanja mogu promicati, pribaviti i stimulirati povećanu i rasprostranjeniju svijest o postojećim zdravstvenim problemima i prijetnjama tla na lokalnoj i regionalnoj razini te učinkovitije pristupe tome.

Od 20 izabranih u ovom pozivu očekuje se sljedeće:

  1. Primjerak potpisanog Sporazuma o teritorijalnom upravljanju od strane svih relevantnih dionika Quadruple Helixa odabrane Pilot lokacije;
  2. Dokaze o uspješnom usvajanju metodologije HuMUS, kako je opisano u Dodatku G ovog Poziva, ili drugog jednakovrijednog pristupa za instanciranje koncepta sudioničkog upravljanja zdravstvenim pitanjima i prijetnjama tla na lokalnoj ili regionalnoj razini, prikupljenih u obliku kratkog završnog izvješća;   
  3. Analiza potencijala replikacije Pilot projekta i pristupa, uključujući pojedinosti specifične usvojene metodologije i naglašavanje glavnih prepreka, pokretača, i uvjeta za konstruktivan dijalog i sudioničko upravljanje pitanjima zdravlja tla i prijetnjama koje će se ostvariti na regionalnoj ili lokalnoj razini razine u Europi.

Na web stranici HuMUS-a bit će objavljen samo Ugovor o upravljanju teritorijem i izvršni sažetak Kratkog završnog izvješća, dok će ostali sadržaji biti povjerljivi i korišteni samo u interne svrhe od strane konzorcija HuMUS-a.

HuMUS poziv za pilot prijedloge ima ukupni proračun od 600.000,00 €. Maksimalni iznos subgarancije po pilot projektu iznosi 30.000,00 € (paušalni iznos).

Rok za prijavu na poziv je do 29.2.2024. u 17:00 CET (po briselskom vremenu).

Uz financiranje, izabrani u ovom pozivu dobit će tehničku podršku od strane odabranih članova konzorcija HuMUS. To može uključivati ​​njihovo izborno sudjelovanje u programu obuke Soil Stewards koji će uključivati ​​detaljnu prezentaciju HuMUS metodologije. U zamjenu za potporu, izabrani će sudjelovati u aktivnostima formativne i sumativne evaluacije konzorcija HuMUS.

Sustav elektroničke prijave HuMUS – dostupan je na platformi ANCI Toscana / Goodgrants TM , pogledajte https://anci-toscana.grantplatform.com/ i jedino je valjano sredstvo za podnošenje prijava prema odredbama ovog Poziva.

Dokument poziva

Više informacija, te predloške i smjernice za podnošenje potražite na poveznici.

 

Izvor: HuMUS

 

vizualni_identitet_dno_hr_230__230x102.png
Pon - Pet: 9:00 - 17:00
Sub-Ned Zatvoreno

slavonija@slavonija.be

+32 2 230 6733
+32 477 164 772

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium

Izjava o pristupačnosti

© 2023 Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema - Bruxelles.