Pon - Pet: 9:00 - 17:00

Sub-Ned Zatvoreno

+32 2 230 6733

slavonija@slavonija.be

Rue Montoyer 18/b 1040 Bruxelles Belgium

Otvorene prijave: Nagrada Europske poduzetničke regije

Europski gradovi, regije i općine koji žele predstaviti, podijeliti i obogatiti svoju strategiju i iskustvo u promicanju stvaranja, inovacija i rasta malih i srednjih poduzeća (MSP-ova) sada se mogu prijaviti za nagradu Europske poduzetničke regije (EER) za 2025., koju organizira Europski odbor regija (OR) u partnerstvu s Glavnom upravom Europske komisije GROW.

Pod općom temom "Bolje poslovanje u regijama EU-a i gradovi", EER 2025. istaknut će lokalne i regionalne mjere usmjerene na razvoj okruženja pogodnog za poslovanje, čime se jača konkurentnost i dugoročna otpornost njihovih lokalnih gospodarstava. Lokalna i regionalna tijela mogu podnijeti svoje strategije do 20. ožujka 2024.

Poziv na podnošenje prijava za EER 2025. objavljen je tijekom Skupštine MSP-ova u Bilbau, najznačajnijeg događaja za male i srednje poduzeća (MSP-ovi) u Europi, u organizaciji Europske komisije zajedno sa španjolskim predsjedanjem Vijećem EU-a.

U svjetlu sve veće zabrinutosti glede dugoročnih gospodarskih izgleda Europe, potpora MSP-ovima i poduzetničkoj aktivnosti odozdo prema gore jedna je od prioriteti Europskog odbora regija. Do EER-a 2025. OR ima za cilj doprinijeti provedbi nedavno objavljenog paketa pomoći za MSP-ove i strateškog programa EU-a za industrijsku i inovacijsku politiku na regionalnoj i lokalnoj razini.

Oznaka EER prilika je za isticanje uloge lokalnog i regionalnog aktera u uklanjanju prepreka i opterećenja poslovanju, upravljanju EU-om gospodarstvo prema zelenoj i digitalnoj tranziciji, čime se MSP-ovima pomaže kako bi postali otporniji u geopolitičkom okruženju koje se brzo mijenja.

Pojedinosti i informacije o tome kako se prijaviti za nagradu EER-a 2025. mogu se pronaći na posebnoj web stranici.

Nagrada Europske poduzetničke regije (EER) projekt je koji svake godine utvrđuje i nagrađuje do tri područja EU-a za provođenje izvanredne i inovativne strategije poduzetničke politike, bez obzira na njihovu veličinu, bogatstvo i kompetencije. Područja s najvjerodostojnijim, najnaprednijim i najperspektivnijim planom dobivaju oznaku "Europska poduzetnička regija" za sljedeću godinu.

Oznaka EER postavljena je u partnerstvu s Europskom komisijom te ga podupiru dionici na razini EU-a kao što su MSP UnitedEurochambres, Social Economy Europe EURADA.

Dobitnici nagrada EER 2024. bili su: Famalicao (Portugal), Friuli Venezia Giulia (Italija) i Južna Moravska & Brno (Češka), s posebnim priznanjem koje je zaradila Malopolska Regija (Poljska).

Pobjednici izdanja 2025. bit će objavljeni na plenarnoj sjednici OR-a sjednica u lipnju 2024.

Više informacija o dodjeli nagrade Europske poduzetničke regije, uključujući Popis prethodnih pobjednika od 2011. godine možete pronaći ovdje.

 

Izvor: COR

vizualni_identitet_dno_hr_230__230x102.png
Pon - Pet: 9:00 - 17:00
Sub-Ned Zatvoreno

slavonija@slavonija.be

+32 2 230 6733
+32 477 164 772

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium

Izjava o pristupačnosti

© 2023 Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema - Bruxelles.