Pon - Pet: 9:00 - 17:00

Sub-Ned Zatvoreno

+32 2 230 6733

slavonija@slavonija.be

Rue Montoyer 18/b 1040 Bruxelles Belgium

Zastava Europske regije sporta uručena Osječko-baranjskoj županiji

Osječko-baranjskoj županiji predana je zastava Europske regije sporta za 2024. godinu 7. prosinca 2023. godine u Europskom parlamentu u Bruxellesu na svečanosti „Annual awards GALA“, neprofitne organizacije ACES Europa.

Županijsku delegaciju činili su zamjenik župana Josip Miletić, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Turalija i glavni tajnik Športske zajednice OBŽ Dubravko Ižaković. Svečanosti je prisustvovala i voditeljica ureda Predstavništva Slavonije, Baranje i Srijema Renata Taušan.

Osječko-baranjska županija je u Europskom parlamentu primila nagradu (zastavu) kao nositelj titule Europske regije sporta 2024. Zahvaljujući tomu imali smo priliku pokazati sve što je važno za naš sport, dati smjernice za daljnji razvoj, ali i stvoriti temelje za strateška ulaganja u budućnosti. Poseban naglasak bit će na radu s mladima i djecom, na amaterskom sportu, jer želimo da se više ljudi uključi u aktivno bavljenje sportom koji je ključ razvoja naše županije. Također zahvaljujem organizaciji koja nam je dodijelila ovu nagradu i najavljujem velike sportske manifestacije sljedeće godine u Osječko-baranjskoj županiji - kazao je Josip Miletić.

Dobivanje titule Europske regije sporta za Osječko-baranjsku županiju je rezultat višemjesečnog rada na kandidaturi, između ostalog i stvaranjem „Bidfile-a“ kao dokumenta o razvoju sporta, sportske infrastrukture i sportskih postignuća na području županije te posjetom visoke delegacije ACES European capitals and cities of sport federation Osječko-baranjskoj županiji.

Ovo je veliko postignuće i pokazatelj rada te ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu Osječko-baranjske županije, ne samo u smislu sportskih klubova i rezultata, već i zdravlja naših mladih. Budući da sam koordinator Europske pučke stranke upravo u Pododboru za zdravstvo, često ističemo važnost prevencije i zdravog načina života, u čemu značajnu ulogu ima upravo bavljenje sportom. Vjerujem da će i nadležno Ministarstvo to prepoznati i popratiti ovu titulu s određenim ulaganjima kako bi se doista promovirao sport na istoku Hrvatske - istaknuo je Tomislav Sokol, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu.

 

Foto: Osječko-baranjska županija

Zastava i Miletić govori.jpg prilagođenoSjednica prilagođenoRenata i predstavnici OBŽ prilagođenoMiletić potpisuje prilagođeno

vizualni_identitet_dno_hr_230__230x102.png
Pon - Pet: 9:00 - 17:00
Sub-Ned Zatvoreno

slavonija@slavonija.be

+32 2 230 6733
+32 477 164 772

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium

Izjava o pristupačnosti

© 2024 Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema - Bruxelles.