Pon - Pet: 9:00 - 17:00

Sub-Ned Zatvoreno

+32 2 230 6733

slavonija@slavonija.be

Rue Montoyer 18/b 1040 Bruxelles Belgium

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola iz Osijeka u Bruxellesu

Ugostiteljsko-turistička škola u Osijeku jedna je od šest strukovnih škola u Hrvatskoj imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti u području turizma i ugostiteljstva, od ukupno 25 strukovnih škola imenovanih regionalnim centrima kompetentnosti.

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola iz Osijeka provodi projekt RCK VirtuOS – uspostava RCK u sektoru turizma i ugostiteljstva financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. U okviru projekta razvili su program za obrazovanje pivskih sommeliera, usavršavali nastavnike i mentore kod poslodavaca u Brew School, Scheffield, UK i Doemens, München, Njemačka u području kuhanja piva, sommelirestva i sljubljivanja. Također, opremili su Regionalni centar kompetentnosti mini-pivovarom koju učenici koriste za homebrewing školski praktikum.

Projektom je programirana i projektna aktivnosti „Suradnja i razmjena iskustava sa ustanovama /organizacija/institucijama u području proizvodnje i posluživanja piva, te sljubljivanja piva sa hranom“ u okviru koje su ravnateljica Obrtničke škole Požega Iva Šnajder, ravnatelj Srednje strukovne škole Vinkovci Domagoj Bujadinović, nastavnice i nastavnici Regionalnog centara kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola iz Osijeka, nastavnica iz Obrtničke škole Požega te nastavnice i nastavnik iz Srednje strukovne škole Vinkovci boravili u Bruxellesu i posjetili Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema.

Voditeljica ureda Renata Taušan ugostila je ravnateljicu, ravnatelja te nastavnice i nastavnike u prostorijama Predstavništva, predstavila im je dosadašnji i budući rad Predstavništva u 2024. godini.

Tijekom boravka u Bruxellesu uspostavljena je suradnja s obrazovnom ustanovom Campus Wemmel. Campus Wemmel je srednja škola koja učenicima od prvog do trećeg razreda nudi obrazovanje u tri smjera: sport, turizam i gastronomija. Također, imali su priliku vidjeti nekoliko primjera dobre prakse kako „pivski turizam“ funkcionira u Belgiji te uspostaviti kontakt i stručno obići mjesta značajna za povijest piva, pivarstvo i kulturu posluživanja poput Belgian Beer World.

Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema je i dalje na raspolaganju odgojno-obrazovnim ustanovama s područja županija Slavonije, Baranje i Srijema prilikom pripreme i provedbe EU projekata.

Radni sastanak Predstavništvo prilagođenoObilazak u Bruxellesu prilagođenoRadni sastanak Predstavništvo 2 prilagođeno

vizualni_identitet_dno_hr_230__230x102.png
Pon - Pet: 9:00 - 17:00
Sub-Ned Zatvoreno

slavonija@slavonija.be

+32 2 230 6733
+32 477 164 772

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium

Izjava o pristupačnosti

© 2024 Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema - Bruxelles.