Pon - Pet: 9:00 - 17:00

Sub-Ned Zatvoreno

+32 2 230 6733

slavonija@slavonija.be

Rue Montoyer 18/b 1040 Bruxelles Belgium

Najbolji mladi poljoprivrednik/ poljoprivrednica

Cilj Europske nagrade za mlade poljoprivrednike je promicanje pozitivne slike mladih poljoprivrednika, te da identificira djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost.

S ciljem su povezani i kriteriji za odabir projekta/operativnog koncepta. Projekt - zaokružena cjelina određene pojedinačne aktivnosti ili investicije.

Operativni koncept - niz aktivnosti odnosno investicija usmjerenih istom cilju (može uključivati niz povezanih projekata).

Projekt/operativni koncept treba biti završen ili u provedbi.

Kriteriji za odabir projekta/operativnog koncepta - „najbolji, najinovativniji, najodrživiji“:  

  • Upotreba novog znanja (know-how), novih metoda ili novih oblika tehnologije u pojedinom sektoru ili regiji.

Inovacija koja se bazira na sektoru može uključivati radne ili organizacijske metode, uvođenje novih oblika tehnologije koji donose promjene u odnosu na postojeću tehnologiju. Inovacija se također može sastojati od prilagođavanja ili moderniziranja tradicionalne tehnologije.

Inovacija koja se bazira na zemljištu može uključivati upotrebu novih dostignuća (tehničkih ili organizacijskih) na geografskom području gdje se ona prije nisu koristila. 

  • Prijenos inovacije

Inovacija ne smije biti ograničena na jedno gospodarstvo već mora imati potencijal utjecaja ili učinka na gospodarstva u istom sektoru proizvodnje, regije ili na odnose toga područja s drugim područjima.

Inovacija ne mora imati učinka samo na proizvodnju na farmi, već se također može odnositi i na pakiranje proizvoda, kanale distribucije i izvozne metode za poljoprivredne proizvode. 

  • Održivost inovacije

Inovacija mora biti ekonomski i/ili društveno održiva. Inovacija mora imati izvjesnu dugovječnost i treba izdržati ispit vremena kako bi imala učinak, umjesto da se pojavi i nestane u kratkom vremenskom razmaku.

Nagradni natječaj organizira se u razdoblju od 10.01.2024.g. do 10.02.2024. godine u 23:59 sati.

Više informacija i prijavu možete naći ovdje.

vizualni_identitet_dno_hr_230__230x102.png
Pon - Pet: 9:00 - 17:00
Sub-Ned Zatvoreno

slavonija@slavonija.be

+32 2 230 6733
+32 477 164 772

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium

Izjava o pristupačnosti

© 2024 Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema - Bruxelles.