Pon - Pet: 9:00 - 17:00

Sub-Ned Zatvoreno

+32 2 230 6733

slavonija@slavonija.be

Rue Montoyer 18/b 1040 Bruxelles Belgium

Program stručne prakse u predstavništvu završila osma grupa

Tijekom tjedan dana programa stručne prakse u Bruxellesu su boravili djelatnici Centra za razvoj Brodsko-posavske županije – CTR-a.

Prvi dan stručne prakse kolege iz Slavonije imali su priliku saznati više o radu Europskog odbora regija s naglaskom na legislativni okvir prekogranične suradnje u kontekstu pripreme i provedbe EU projekata iz prve ruke od Slavena Klobučara, djelatnika Europskog odbora regija.

Posjetili smo Europski parlament te održali sastanak sa zastupnicom Željanom Zovko. Razgovarali smo o sigurnosti i vanjskoj politici te mogućim oblicima suradnje županija i zastupnika u Europskom parlamentu. Dan je zaokružen posjetom Parlamentariumu objašnjavajući put prema europskoj suradnji.

Kolege su imali priliku naučiti više i o radu Vijeća EU od strane ministra savjetnika za područje Kohezijske politike, makroregionalnih strategija i najudaljenijih regija Ivana Zeke-Pivača, također Osječanina. Vijeće EU je mjesto gdje se čuje glas vlada država članica EU-a. Stalno predstavništvo Republike Hrvatske pri Europskoj uniji ključan je glas hrvatskih interesa.

Posjetili smo Predstavništvo Baden-Württemberg kao primjer je predstavljanja uspješne i inovativne tehnološke regije s visokom kvalitetom života. U predstavništvu smo posjetili konferenciju na temu uspješne integracije migranata u naša europska društva.

Stručna praksa u uredu Predstavništva omogućila je djelatnicima Centra za razvoj Brodsko-posavske županije – CTR-a upoznavanje s radom institucija Europske unije te perspektivu uloge Republike Hrvatske u kreiranju europski politika ali i mogućnostima za uključivanje lokalnih i regionalnih zajednica u kreiranje istih.

vizualni_identitet_dno_hr_230__230x102.png
Pon - Pet: 9:00 - 17:00
Sub-Ned Zatvoreno

slavonija@slavonija.be

+32 2 230 6733
+32 477 164 772

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium

Izjava o pristupačnosti

© 2024 Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema - Bruxelles.