Pon - Pet: 9:00 - 17:00

Sub-Ned Zatvoreno

+32 2 230 6733

slavonija@slavonija.be

Rue Montoyer 18/b 1040 Bruxelles Belgium

Brodsko-posavska županija na stručnoj praksi u Bruxellesu

Tijekom tjedan dana programa stručne prakse u Bruxellesu su boravili djelatnici Brodsko-posavske županije.

Prvi dan stručne prakse kolege iz Slavonskog Broda imali su priliku saznati više o radu Europskog odbora regija s naglaskom na legislativni okvir prekogranične suradnje u kontekstu pripreme i provedbe EU projekata iz prve ruke od Slavena Klobučara, djelatnika Europskog odbora regija. Tom prilikom smo razgovarali o potrebi standardiziranog prikupljanja relevantnih podataka s regionalne razine.

Posjetili smo Europski parlament te održali sastanak sa zastupnikom Tomislavom Sokolom. Razgovarali smo o važnosti i mogućim modelima uključivanja informacija i iskustva svih dionika društva u ranim fazama legislativnog ciklusa pri Europskom parlamentu.

Kolege su imali priliku naučiti više i o radu Vijeća EU od strane ministra savjetnika za područje Kohezijske politike, makroregionalnih strategija i najudaljenijih regija Ivana Zeke-Pivača, također Osječanina. Vijeće EU je mjesto gdje se čuje glas vlada država članica EU-a. Stalno predstavništvo Republike Hrvatske pri Europskoj uniji ključan je glas hrvatskih interesa.

Posjetili smo predstavništvo Donje Austrije u Bruxellesu koje povezuje pokrajinu Donju Austriju s europskim institucijama. Održali smo sastanak s voditeljem ureda Victorom Vaugoinom s naglaskom na izazove s kojima se suočavaju ruralni krajevi. U isto vrijeme u predstavništvu Donje Austrije u tijeku je izložba mladog umjetnika iz Austrije koji prikazuje konture država članica EU.

Stručna praksa u uredu Predstavništva omogućila je djelatnicima Brodsko-posavske županije upoznavanje s radom institucija Europske unije te perspektivu uloge Republike Hrvatske u kreiranju europski politika ali i mogućnostima za uključivanje lokalnih i regionalnih zajednica u kreiranje istih.

vizualni_identitet_dno_hr_230__230x102.png
Pon - Pet: 9:00 - 17:00
Sub-Ned Zatvoreno

slavonija@slavonija.be

+32 2 230 6733
+32 477 164 772

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium

Izjava o pristupačnosti

© 2024 Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema - Bruxelles.